Voorkeurshouding bij baby

Mijn dochter had vanaf de geboorte een sterke voorkeur naar links. Na verloop van tijd kreeg zij een plat hoofdje aan de zijkant en zelf als je haar recht aan keek kon je al zien dat dat ook vlak begon te worden. Ik heb van alles met haar geprobeerd om de voorkeurshouding eruit te krijgen.

Dus toen heb ik fysiotherapie met haar gehad en nuttige tips gehad zoals: Voeding geven op de andere arm, slapen op de andere zij, oefeningen doen enz. Maar helaas dit mocht allemaal niet baten.

Haar voorkeurshouding werd al iets minder, maar ik kreeg steeds vaker het idee dat ze pijn had als ze haar hoofd wilde bewegen naar rechts. In december vorig jaar ben ik bij de osteopaat terecht gekomen, bij Marie- Anne.

In het begin vond ik het beetje spannend omdat ik niet wist wat een osteopaat allemaal doet. De eerste keer dat ik bij haar kwam heeft ze me uitgelegd dat ze mijn dochter voorzichtig gaat bekijken en gaat voelen aan haar hoofd en nek om er zo achter te komen waarom ze haar hoofd moeilijk kan bewegen.

Tijdens de behandeling kwamen we erachter dat mijn dochter een verkrampte nekspier heeft en dat dit zelfs doorloopt in haar rug, armen en benen. Ze overstrekte of verkrampte haar armen en benen zo erg dat deze niet goed konden bewegen. Dit is waarschijnlijk al gekomen door de ligging in mijn baarmoeder tijdens mijn zwangerschap.

Tevens kreeg ik uitgelegd dat een schedel uit meerdere delen bestaat en dat deze ietwat “vast” aan elkaar zaten bij mijn dochter. Door middel van een soort druk/massage heeft Marie-Anne dit los gemaakt.

Na de eerste keer dat ik in de praktijk was merkte ik al meteen verschil! Het hoofdje van mijn dochter kon al beter bewegen!! Nu ben ik inmiddels zes behandelingen verder, haar vlakke hoofd is gelukkig alleen nog een beetje van opzij te zien. De behandelingen waren voor mijn dochter niet altijd even leuk om te doen natuurlijk maar we hebben er zoveel baat bij gehad!!

Verder het gaat nu heel erg goed met mijn dochter! Ze kan weer alle kanten op bewegen met haar hoofd, haar armen en benen. Omdat de voorkeurshouding er helemaal uit is, met grote dank aan Marie- Anne, hoeft mijn dochter geen helmpje en zal haar vlakke hoofd na een tijdje verdwijnen.

Susan

Osteopaten bij La Esencia

 • Marie-Anne Tenbült

  Marie-Anne Tenbült

  • Claudia Oomen

   Claudia Oomen

   Praktijken

   • Winssen

    Geerstraat 19A
    Winssen 6645 CB
   • Tiel

    Dodewaardlaan 6
    Tiel 4006 EA

   Ervaringen tevreden klanten

   • Rug- en nekklachten

    Ik kom al een aantal jaren bij Osteopathiepraktijk La Esencia. In het begin met veel klachten van rug en nek…

    Lees verder
   • Zware bevalling

    Tijdens de bevalling heeft ons dochtertje knel gezeten met haar hoofdje. Hierdoor was haar schedeltje uitgerekt. Toen ze vijf weken…

    Lees verder
   • Vage klachten

    Na de eerste paar behandelingen ga ik nu twee keer per jaar voor mijn ‘onderhoudsbeurtje’ naar La Esencia. Na de…

    Lees verder
   ©2021 Osteopathiepraktijk La Esencia